DavesFunStuff MegaBirthdays Pay Webmaster Amazon Surf Anonymously

Please Pay Webmaster:$2$5$10$20$50$100$ANY


You are at the section Uncle Ray's Saturday Morning Cartoon Schedules

1978

Schedule 1978-79: Checked: Sep 16, Dec 23
CBS: Fall (Times ET/PT)
8am - The All-New Popeye Show
9am - The Bugs Bunny/Road Runner Show (90 min)
10:30 - Tarzan and the Super Seven (90 min)
12pm - Space Academy
12:30 - Fat Albert and the Cosby Kids
1pm - Ark II
1:30 - 30 Minutes

CBS: (Sunday AM)
9am - What's New, Mr. Magoo?
9:30 - Clue Club (Sep-Jan)
9:30 - ? (Jan-Sep)
10am - Lamp Unto My Feet
10:30 - Look Up and Live
11am - Camera Three
11:30 - Face the Nation

CBS Sun on some stations
12pm - Famous Classic Tales
5:00 - Festival of Lively Arts for Young People

CBS: Spring
8am - The All-New Popeye Show
9am - The Bugs Bunny/Road Runner Show (90 min)
10:30 - Tarzan and the Super Seven (90 min)
12pm - Space Academy
12:30 - Fat Albert and the Cosby Kids
1pm - Ark II
1:30 - 30 Minutes

CBS: Summer via WCAU 10 Aug 18, 1979
8am - The All-New Popeye Show
9am - The Bugs Bunny/Road Runner Show (90 min)
10:30 - Tarzan and the Super Seven (90 min)
12pm - Space Academy
12:30 - Fat Albert and the Cosby Kids
1pm - Ark II
1:30 - CBS Children's Film Festival

ABC: (For CT/PT, subtract one hour)
8am - Scooby Doo, Where Are You?
8:30 - Fangface
9am - Challenge of the Super Friends
10am - Scooby's All-Star Laff-a-Lympics (90 min)
11:30 - The All New Pink Panther Show
12pm - Weekend Specials
12:30 - American Bandstand (60 minutes)
On days when college football began at NOON ET/11am CT/9am PT
12pm - College Football Pre-Game
12:30pm - College Football Double-Header

ABC: (West coast when College Football double header airs)
not all ABC affiliates aired the 4-6pm delayed shows
7am - Scooby Doo, Where Are You?
7:30 - Fangface
8am - Challenge of the Super Friends
9am - College Football Pre-Game
9:30am - College Football Double-Header
4pm - Scooby's All-Star Laff-a-Lympics (90 min)
5:30 - The All New Pink Panther Show
Weekend Specials, American Bandstand and Wide World of Sports are pre-empted


ABC (Nov?): From a Dec 23, 1978 listing, WKRC Ch. 12 Cincinnati (ABC)
8am - Scooby's All Stars (90 min)
9:30 - Challenge of the Super Friends (90 min)
11am - Fangface
11:30 - The All New Pink Panther Show
12pm - Weekend Specials
12:30 - American Bandstand

ABC (at least Aug 79?)
8am - Fangface
8:30 - Scooby's All-Stars
10am - Super Friends
11:30 - Bigfoot and Wildboy
12pm - The All New Pink Panther Shpw
12:30 - American Bandstand

ABC Day After Thanksgiving Special 
(November 24, 1978)
1 PM ET College Football Pre-Game Show
1:15 ET College Football: Pitt-Penn State
I guess ABC ended the annual post-Thanksgiving day cartoon blocks by this year.

ABC (Sunday AM)
10am - Kids are People Too (collapsable 1/2 hour segment, pre-empted by some affilliates)
10:30 - Kids are People Too (second and third half hours)
11:30 - Animals Animals Animals
NOON - Issues and Answers
12:30 - Directions

Note on NBC: when The Baseball Game of the Week was in season, Western
affiliates aired the 12pm and 12:30pm ET shows at their discretion or
not at all. Some aired them beginning at 2:30pm PT, some delayed them
to Sunday mornings at various times.

NBC had bad luck in the fall of 1978 when the Krofft Superstar Hour,
a show ABC had as The Krofft Supershow the previous season, tanked
in the ratings. Later in November, the show was split into two half hours
as The Bay City Rollers Show and The Krofft Superstar Show.

Adding to its troubles, the 90 minute Yogi's Space Race also tanked
and was pulled. In November, Yogi was cut back to 60 minutes, a spinoff called
Galaxy Goof Ups premiered, and Daffy Duck headlined his own half hour.

NBC: fall
7:30 - Land of the Lost
8am - Yogi's Space Race (90 min) (Sep-Nov)
9:30 - The Godzilla Power Hour
10:30 - The Fantastic Four (1978 version)
11am - The Krofft Superstar Hour (Sep-Nov)
12pm - The Fabulous Funnies
12:30 - Baggy Pants and The Nit Wits (Sep-Oct)

NBC: (Nov?) - incomplete and innaccurate data
7:30 - Land of the Lost
8am - Galaxy Goofups
8:30 - Fantastic Four
9am - Godzilla
The Krofft Superstar Show (Nov-?) was gone before Dec 23
The Bay City Rollers Show (Nov-?)
10:30 - Daffy Duck
11am - Yogi's Space Race
NOON - Go!
12:30 - Land of The Lost

NBC: From a Dec 23, 1978 listing WLWT Ch. 5 Cincinnati
7:30 - Land of the Lost
8am - Galaxy Goofups
8:30 - Fantastic Four
9am - Godzilla Super 90
10:30 - Daffy Duck
11am - Yogi's Space Race
12pm - Fabulous Funnies
12:30 - The Bay City Rollers

NBC: anoher change, date unknown
7:30 - Land of the Lost
8am - Alvin and the Chipmunks
8:30 - Galaxy Goof-Ups
9am - Buford and the Galloping Ghost
9:30 - Godzilla Power Hour
10:30 - Fantastic Four
11am - The Bay City Rollers
11:30 - Daffy Duck Show
12pm - Fabilous Funnies
12:30 - Baggy Pants and The Nit Wits

In Feb 1979, The Flintstones returned in first-run form
as The Fred and Barney Show.

NBC: another change, possibly from February 1979
7:30 - Land of the Lost
8am - Alvin and the Chipmunks
8:30 - Fantastic Four
9am - Baggy Pants and The Nit Wits
9:30 - The Godzilla Power Hour
10:30 - The New Fred and Barney Show
11am - The Krofft Superstar Hour
12pm - Buford and the Galloping Ghost
12:30 - The Fabulous Funnies 

NBC: Summer (listing from August)
7:30 - Land of the Lost
8am - Alvin and The Chipmunks
8:30 - Fantastic Four
9am - Godzilla Super 90
10:30 - Daffy Duck Show
11am - The New Fred and Barney Show
11:30 - The Jetsons
12pm - Buford and The Galaxy Trio
12:30 - The Bay City Rollers

NBC-from KYW Philadelphia Aug 18, 1979
8:00 Alvin & the Chipmunks
8:30 Fantastic Four
9:00 Godzilla Super 90
10:30 Daffy Duck
11:00 Fred & Barney Meet the Shmoo
11:30 Jetsons
noon Buford & the Galloping Ghost
12:30 Fabulous Funnies
Menu: Uncle Ray's Saturday Morning Cartoon Schedules Main Page 1960 1961 1962 1963 1964 1965 1966 1967 1968 1969 1970 1971 1972 1973 1974 1975 1976 1977 1978 1979 1980 1981 1982 1983 1984 1985 1986 1987 1988 1989 1990 1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999 2000 2001
Related: SDN Home Page SDN News UnPaper The SDN Archives CD-R 91X Top 91 Yearly Charts Memories of Analog Television Cable TV History Retro Southern California TV Guides History of Network Daytime TV Schedules Saturday Morning Cartoon Schedules Festivus Day Game Shows on DVD HD Radio Ooma Telo Free Home Phone Service Dave Per View Movies Smart TVs and More WiFi Radio Satellite Radio Instant Comedy Videos Instant Western Videos
Market Zone: Amazon Electronics Hide My IP - Surf Anonymously Data Storage Batteries TV Shows Video Games Groceries Fresh Foods Amazon Instant Video Western Movies/TV Smartphones TV Sets Animated Video Science Fiction Music Downloads Books Cookbooks Comedy Video WiFi Radio Software Website Hosting
TV Zone: Star Wars Star Trek CSI NCIS Silicon Valley Seinfeld Eight is Enough M*A*S*H Cheers Married...With Children Westworld Game of Thrones House of Cards Big Bang Theory Veep Everybody Loves Raymond South Park Doctor Who Batman
Notable: The Del: Dave's Entertainment Library! Celebrities a2z Hit Song Titles Stuff! Calendars Picture Gallery SDN Media News and More Donate Cash
Footer: Dave's Fun Stuff Mega Birthdays Contact Webmaster
Support This Site:


Surf Anonymously with HideMyIP!
Check Out Hide My IP.
Surf Anonymously



more information

© 1995-2017. davesfunstuff.com All Rights Reserved. Reproduction of any part of this website without expressed written consent is prohibited.